Marcelo Bielsa preuzima Marseille?

Argentinac preuzima najveći francuski klub

Marcelo Bielsa preuzima Marseille?

Legendarni argentinski trener Marcelo Bielsa novi je trener Olimpiquea iz Marseillea, javljaju francuski mediji.

Prema pisanju vodećih francuskih medija, Marcelo Bielsa je sve dogovorio s upravom Marseillea, te će u narednih 48 sati biti predstavljen kao novi trener najvećeg francuskog kluba.

Bielsa je bez posla od ljeta nakon što je napustio klupu Athletic Bilbaa. U međuvremenu je imao ozbiljne ponude da postane selektor Perua i Maroka, ali je odlučio da neće preuzimati reprezentaciju već klub.

Argentinac će na klupi Marseillea zamijeniti Josea Aniga, sportskog direktora kluba koji je bio privremeni trener.

Marcelo Bielsa je u prošlosti s dosta uspjeha vodio Newell's Old Boys, Velez Sarsfield, Club Americu, Atlas, Espanyol, Athletic Bilbao, te reprezentacije Argentine i Čilea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.