Marchisio: Milan će nam biti glavni konkurent
Foto: EPA

Počinje borba za Scudetto

Marchisio: Milan će nam biti glavni konkurent

E. Škorić

Claudio Marchisio, veznjak Juventusa, vjeruje da je Milan prvi konkurent uz Staru damu u borbi za naslov u Seriji A.

Milan je završio tek na 10. mjestu Serije A u prošloj sezoni, no novi trener Siniša Mihajlović i nekoliko novih igrača garancija su za uspješnu sezonu Rossonera.

“Ako bih morao pogađati ko će nam biti glavni rival u borbi za Scudetto, onda bih izabrao Milan. Ipak svi znamo ko je Milan i kakvu povijest ima, a dugo godina nisu ništa osvojili”, kazao je Marchisio, dodavši:

“Normalno je da smo mi glavni favoriti nakon četiri sjajne godine, ali neće biti lako, vjerovatno puno teže nego prošle godine”.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je u međuvremenu doveo nove igrače, a iz kluba su otišli Carlos Tevez (Boca Juniors), Arturo Vidal (Bayern) i Andrea Pirlo (New York City).

“Pirlo, Vitez i Tevez bili su ključni igrači i jasno je da smo sada drugačiji, promijenjen je tim, ali bit ćemo opet kvalitetni i dobri. Ostala je jezgra tima, ali i došli su neki vrhunski igrači ovog ljeta”, dodao je Italijan.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.