Marco Borriello se vraća u život

Na korak od Cagliarija

Marco Borriello se vraća u život

E. Čaušević

Italijanski napadač Marco Borriello nakon isteka ugovora u Atalanti postao je slobodan igrač.

Iako su mnogi najavljivali da će ovaj 34-godišnji napadač završiti svoju karijeru, Borriello želi dokazati da ima još šta da pruži u najjačem rangu italijanskog fudbala. Naime, ovaj fudbaler je našao novi angažman, te danas bi trebao potpisati ugovor sa Cagliarijem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cagliari se ove sezone ekspresno vratio u Seriju A, pa žele iskusnim igračima dodatno pojačati tim. Borriello je bio prva želja ovog kluba, a italijanski napadač nije se dugo mislio.

Borriello je dogovorio uslove jednogodišnjeg ugovora sa italijanskom ekipom, te bi u narednim danima trebao potpisati za Cagliari. Borriello je najbolje dane svoje karijere prove u Romi, Juventusu, Milanu i Genovi. Prošle sezone igrao je za Carpi i Atalantu, te je sezonu završio sa osam golova i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi