Marcos Alonso pokorio Wembley: Chelsea savladao Tottenham
Foto: EPA

Gosti uspješniji u londonskom derbiju

Marcos Alonso pokorio Wembley: Chelsea savladao Tottenham

Londonski derbi na Wembleyju pripao je ekipi Chelseaja koja je uspjela savladati Tottenham rezultatom 2:1.

Tottenham je ugostio Chelsea, a iako su se Pijetlovi nadali da će iskoristiti nešto slabiju formu Plavaca, Chelsea je Wembley uspio napustio s čitavim plijenom.

Utakmica gradskih rivala je donijela odličan fudbal, a Plavci su već na samom startu utakmice opasno zaprijetili. Igrala se peta minuta kada Alvaro Morata nije uspio glavom pospremiti loptu u mrežu iz izgledne pozicije.

Nakon Moratinog pokušaja, ipak, period dominacije Tottenhama, ali kako domaćini nisu uspjeli postići pogodak, uslijedila je kazna i to preko Marcosa Alonsa koji je u 24. minuti postigao fantastičan pogodak iz slobodnog udarca.


Samo pet minuta kasnije Tottenham je imao šansu za izjednačenje, ali dobar udarac Harryja Kanea brani Thibaut Courtois. Isti igrač je imao odličnu priliku i u 42. minuti, ponovo dobar šut, ali ovog puta je stativa bila saveznik Chelseaja.

Tottenham je u drugo poluvrijeme krenuo sa željom da dođe do izjednačenja, a u prvim minutama je ponovo zaprijetio Harry Kane.

Ipak, nakon perioda apsolutne dominacije Tottenhama, Chelsea dolazi do nekoliko sjajnih prilika. Prvo je u 71. minuti Morata bio sebičan, pa se umjesto asistencije za Williana odlučio za udarac kojeg blokira jedan igrač Tottenhama.

Tri minute kasnije sjajni Willian upućuje udarac s poludistance, ali pogađa stativu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je, ipak, uspio doći do željenog izjednačenja. Michy Batshuayi je ušao u igru u 79. minuti umjesto Alvara Morate, a samo tri minute kasnije nespretno interveniše i šalje loptu u sopstvenu mrežu.


Da Batshuayi ne bude tragičar Chelseaja, pobrinuo se Marcos Alonso koji u 88. minuti, na asistenciju Pedra, pogađa za konačnih 2:1, istina pobjedonosnom golu Cheseaja je doprinijela i slaba intervencija golmana Tottenhama, Llorisa.



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi