Maribor bez problema izašao na kraj sa Goricom,igrao i Fajić

Prva liga Slovenije

Maribor bez problema izašao na kraj sa Goricom,igrao i Fajić

Drugi uzastupni trijumf, ovog puta pred domaćim navijačima upisao je lider Prve lige Slovenije, Maribor. 

Mariborčani su rezultatom 2:0 porazili Goricu. Strijelac oba pogotka za domaći tim bio je Cvijanović. Gosti su u posljednjih pola sata igrali sa igračem manje nakon isključenja Modola, da bi u nadoknadi vremena crveni karton zaradio i Bazzoffia. Nusmir Fajić u domaćem timu igrao je 79 minuta nakon čega je zamijenjen.

Domžale su u gostima kod favorizovane Olimpije u Ljubljani došli do boda, a pogodaka nakon 90 minuta utakmice nije bilo. Kenan Horić igrao je svih 90 minuta zaradivši pri tome i žuti karton.

Krka na domaćem terenu nije uspjela poraziti Rudar iz Velenja, a meč je okončan neodličnim rezultatom, 1:1. Poveo je tim iz Novog Mesta pogotkom Kramarića, a konačan rezultat postavio je Podlogar u finišu prvog poluvremena. U gostujućem timu Nemanja Stjepanović igrao je svih 90 minuta.

U jednom od derbija kola Koper je na domaćem terenu rezultatom 2:1 bio bolji od Zavrča. Stromajer i Crnigoj pogađali su za Koper, a Fucek za goste. U domaćem timu Pero Ivetić igrao je svih 90 minuta, dok Čovilo i Galešić nisu konkurisali za meč.

Celje je sa 2:0 golovima Verbića i Zajca došao do trijumfa nad Triglavom na domaćem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.