Maribor izbacio Celtic i plasirao se u grupnu fazu!

Mariborčani prošli dalje

Maribor izbacio Celtic i plasirao se u grupnu fazu!

E. Škorić

Nogometaši slovenskog Maribora napravili su veliki uspjeh izbacivši Celtic u play-offu Lige prvaka.

Slovenci su se pokazali u dobrom svjetlu u dvomeču sa Celticom, te su zasluženo izborili grupnu fazu Lige prvaka i na neki način osvetiti varšavsku Legiju, koja je trebala umjesto Celtica da igra play-off najelitnijeg klupskog natjecanja, ali joj to UEFA nije dozvolila zbog pojedinih nepravilnosti, odnosno zbog toga što je jedan igrač poljskog kluba pod suspenzijom nastupao.

Prvu ozbijniju šansu imali su domaći u 24. minuti, kada je Van Dijk glavom pucao pored gola. Uzvratio je Maribor šest minuta kasnije, Viler je tukao prema golu domaćih, ali je Gordon odbranio.

McGregor je raspalio projektil, a lopta je odsjela na okviru gostujućeg gola.  Vršić u 66. nije iskoristio dobru priliku za Maribor. I onda, u 75. minuti, Brazilac Tavares pogađa za veliko slavlje slovenske momčadi, koja će nakon dugo vremena opet igrati grupnu fazu Lige prvaka.

Kiparski APOEL će ponovo biti učesnik grupne faze Lige prvaka. Kiprani su nakon 1:1 u Aalborgu, večeras pred svojim navijačima slavili visokim rezultatom 4:0, a strijelci su bili Oliviera u 28., De Vincenti u 43., Aloneftis u 64. i Sheridan u 75. minuti.

Liga prvaka, play-off, uzvratne utakmice:
Celtic - Maribor 0:1 (Tavares 75)
APOEL - Aalborg 4:0 (Oliveira 28, De Vincenti 43, Alofentis 64, Sheridan 75)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.