Maribor je bio loš, ali dva su kluba bila još gora
Foto: EPA

Negativni rekord ostaje netaknut

Maribor je bio loš, ali dva su kluba bila još gora

Slovenački prvak Maribor je sinoć u Ljudskom vrtu doživio pravu katastrofu porazom 7:0 od Liverpoola.

Od početka do kraja utakmice, izgledalo je kao da fudbaleri Maribora nisu ni izašli na teren jer su gosti iz Engleske bez ikakvih problema radili šta su htjeli. Liverpool je postigao sedam golova, a mogao je još koji s obzirom da je šutirao čak 28 puta.

Da je bar još jedna lopta završila iza leđa Handanoviča, Maribor bi se upisao u neslavnu historiju Lige prvaka. Ovako nije, jer njihov ubjedljivi poraz ipak nije najveći zabilježen u ovom takmičenju od njegovog osnivanja.

Dva su kluba prošla još gore od Maribora. Prije dvije godine je švedski Malmo izgubio od Real Madrida sa 8:0, a isti rezultat je zabilježen 2007. godine kada je Bešiktaš poražen od Liverpoola na Anfieldu.

Maribor se pridružio skupini klubova koji su u Ligi prvaka gubili sa 7:0, a nalaze se u društvu Olympiakosa, Slavije iz Praga, Žiline, Basela, BATE-a, Celtica i Genka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi