Maribor poslao mladog bh. napadača na posudbu

Pričekat će na debi

Maribor poslao mladog bh. napadača na posudbu

Slovenački šampion Maribor odlučio je poslati na kaljenje mladog bh. fudbalera Adnana Ahmetovića. 

Ahmetović je ovog ljeta sa Mariborom potpisao profesionalni ugovor do 2020. godine, nakon što je prethodno nastupao za Koper, međutim na debi u dresu "Viola" morat će pričekati još neko vrijeme. 

Odlukom klupskog rukovodstva ovaj 19-godišnji fudbaler koji je u prošloj sezoni bio najbolji strijelac omladinske lige narednu sezonu će provesti na posudbi u Veržeju, inače članu 2. lige Slovenije. 

U prošloj sezoni Ahmetović je postigao 23 gola u 26 utakmica za juniore Kopra, od čega su tri bila u mrežu Maribora, što je očigledno bila najbolja preporuka Zlatku Zahoviču da ovog fudbalera dovede na Ljudski vrt. 

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi