Maribor uspješniji u najvećem slovenačkom derbiju
Foto: EPA

Viole savladale Olimpiju

Maribor uspješniji u najvećem slovenačkom derbiju

Na otvaranju 16. kola Prve lige Slovenije viđen je i najveći derbi u ovoj državi. Maribor je na Ljudskom vrtu ugostio ljubljansku Olimpiju, a domaći su na kraju slavili minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Maribor je poveo već u 6. minuti kada je Marcos Tavares zakucao loptu u mrežu i postigao svoj 129. gol u najelitnijem rangu slovenačkog fudbala.

Iako je početak utakmice obećavao golijadu na Ljudskom vrtu, to se nije desilo.

Olimpija je pokušavala uzvratiti, imao je i Maribor svojih prilika, ali su do kraja mreže mirovale, pa je susret završen rezultatom 1:0.

Ovo je ujedno bio i duel dvije prvoplasirane ekipe u Prvoj ligi, koje su prije utakmice imale isti broj bodova, po 37. Maribor se tako pobjedom u velikom derbiju osamostalio na vrhu tabele sa 40 bodova.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bh. fudbaler Jasmin Mešanović je odigrao sami finiš susreta, nakon što je u 89. minuti zamijenio strijelca jedinog gola iskusnog Tavaresa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi