Mario Mandžukić propušta tri naredne utakmice Atletica

Peh za Hrvata

Mario Mandžukić propušta tri naredne utakmice Atletica

Nakon što je u utorak navečer zadobio povredu nosa već u trećem minutu utakmice protiv Olympiakosa, napadač Atletico Madrida Mario Mandžukć jutros je podvrgnut operaciji nosa. 

Mandžukiću nakon operacije nosa slijedi oporavak od najmanje dvije sedmicd, što znači da će gotovo sigurno propustiti utakmice protiv Celte, Almerije i Seville, a pod upitnikom je i utakmica Lige prvaka protiv Juventusa 1. oktobra.

Trener Atletica Diego Simeone mora potražiti novo rješenje u napadu, a kao igrači koji bi mogli popuniti Mandžukićevo mjesto nameću se Raul Jimenez i Antoine Griezmann. Hrvatski reprezentativac sa slomljenim nosem odigrao je kompletnu utakmicu i pri tom postigao pogodak glavom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.