Marković napušta Liverpool, ali ne i Premiership

Dobio novu ponudu

Marković napušta Liverpool, ali ne i Premiership

D. Vejo

Krilni napadač Liverpoola Lazar Marković po četvrti će put napustiti Anfield i krenuti u potragu za novom sredinom.

Menadžer Redsa Jurgen Klopp, saopštio je da više ne računa na srbijanskog reprezentativca, pa će tako tim sa Anfielda u tekućem prelaznom roku Markovića pustiti u iznosu od 20 miliona eura.

Ako je suditi prema pisanju ostrvskih medija, Marković je trenutno najbliži Watfordu. Navodno, strateg ovog kluba Marco Silva izrazio je veliku želju da u svoje redove dovede mladog fudbalera.

Njih dvojica su tokom minule sezone sarađivali u Hullu, gdje je Srbijanac očigledno ostavio dobar utisak, uprkos činjenici da su Tigrovi napustili elitu.

Za Markovića, ovo će biti četvrti odlazak sa Anfielda od kada je 2014. godine iz beogradskog Partizana prešao u Liverpool.

Prva pozajmica, bila u Turskoj, gdje je pojačao tamošnji Fenerbahče, a zatim su uslijedile epizode u Sportingu iz Lisabona i engleskom Hullu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi