Maroko nakon 20 godina na Mundijalu, Tunis također u Rusiji
Foto: EPA

Afričke kvalifikacije za SP

Maroko nakon 20 godina na Mundijalu, Tunis također u Rusiji

M. Šljivak

Reprezentacije Maroka i Tunisa igraće na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Maroko je u posljednjem kolu u direktnom duelu za plasman na SP savladao na gostovanju Obalu Slonovače sa 2:0 i nakon 20 godina ponovo će nastupiti među najboljim selekcijama svijeta.

Oba gola Marokanci su postigli u prvom poluvremenu. Do vodstva od 0:1 su stigli u 25. minuti golom Dirara, da bi pet minuta kasnije lošu reakciju odbrane domaće selekcije kaznio Mehdi Benatia za 0:2.

Veliku prednost Maroko nije ispustio. Do kraja su bez većih problema sačuvali prednost i ostvarili su veliki uspjeh, odlaze na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, prvi put nakon 20 godina i Mundijala u Francuskoj.

U Rusiji će igrati i selekcija Tunisa. Njima je bio dovoljan bod u duelu protiv Libije kojeg su na kraju i osvojili (0:0), te ćemo i njih gledati među najboljim reprezentacijama svijeta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Tako je uzalud u ovoj grupi bila pobjeda DR Konga nad Gvinejom od 3:1 i ova selekcija je na kraju završila kao druga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi