Maroko preokretom do pobjede nad Togom
Foto: EPA

Afrički kup nacija

Maroko preokretom do pobjede nad Togom

Maroko je večeras savladao Togo sa 3:1 u susretu drugog kola grupe C Afričkog kupa nacija.

Početak utakmice nije bio dobar za Marokance s obzirom da je Togo već nakon pet minuta došao u prednost, a strijelac je bio Dossevi.

Ipak, Maroko je ekspresno stigao do potpunog preokreta a pogađali su Bouhaddouz u 14. i Saiss u 21. minuti, pa je ova selekcija na odmor otišla s prednošću 2:1.

Igrao se 72. minut kada je En-Nesyri golom za 3:1 otklonio sve dileme oko pobjednika u ovom duelu i donio svojoj selekciji prvi trijumf na prvenstvu Afrike.

Maroko sada ima tri boda i nalazi se na drugom mjestu, a u posljednjem kolu će igrati protiv Obale Slonovače s kojom se bori za plasman dalje. Togo je posljednji sa jednim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi