Marotta: Bonucci mora da poštuje pravila kluba

Ne igra večeras protiv Porta

Marotta: Bonucci mora da poštuje pravila kluba

E. Čaušević

Odbrambeni fudbaler Juventusa, Leonardo Bonucci, večeras utakmicu osmine finala protiv Porta posmatra sa tribina stadiona Dragao.

Bonucci je bio standardan u petak u meču protiv Palerma, ali je u toku utakmice imao verbali sukob sa trenerom Allegrijem zbog čega je na kraju i kažnjen od strane kluba. Iako se Bonucci izvinio treneru Stare dame, Allegri je odlučio da ovaj igrač neće biti u konkurenciji za večerašnji meč.

Predsjednik Juventusa, Beppe Marotta, izjavio je da poštuje odluku Allegrija, te da je ovo pokazatelj za sve igrače ovog kluba da jednostavno moraju da poštuju pravila. Bonucci je propustio večerašnji meč kako bi poslužio kao primjer ostalim igračima Stare dame.

"Bonuccijev problem je veoma jednostavan i ne moramo posebno da se oglašavamo oko toga. Allegri je predložio da on ne igra večeras i mi smo se uslaglasili s tim. Bonucci je veoma važan igrač za naš tim, ali mora da poštuje pravila kluba i ne treba da pravi ovakve pogreške. Ovo nek bude primjer za sve ostale igrače da se ne smiju ovako ponašati", rekao je Marotta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi