Marseille bio blizu, Cavani za muk na Velodromeu!

Remi u velikom derbiju

Marseille bio blizu, Cavani za muk na Velodromeu!

Večeras je na Velodromeu u okviru jednog od najvećih francuskih derbija Marseille ugostio PSG. Sjajna utakmica završena je neriješenim rezultatom 2:2, iako je domaći tim sve do posljednjih trenutaka imao prednost.

Marseille je poveo u 16. minuti fenomenalnim golom Luiza Gustava sa skoro 30 metara udaljenosti, da bi u 33. gosti stigli do poravnanja preko Neymara.

Taj rezultat bio je na snazi sve do 78. minute, kada je Thauvin na asistenciju N'Jiea zabio za vodstvo Marseillea od 2:1 i ogromno slavlje gotovo do posljednjeg mjesta ispunjenog Velodromea.

PSG je devet minuta kasnije ostao s igračem manje na terenu i to zbog isključenja Neymara. Brazilski superstar je prvo u 85. minuti dobio žuti karton, a nedugo zatim je nakon jednog prekršaja Ocamposa gurnuo fudbalera Marseillea, te dobio drugu javnu opomenu.

Minutu kasnije, Marseille je propustio stopostotnu šansu za treći gol preko Sarra, a onda je u sudijskoj nadoknadi uslijedio pravi šok. U drugoj minuti nadoknade, Cavani je iz slobodnog udarca fantastično pogodio za 2:2 i tako uskratio navijačima Marseillea to zadovoljstvo da proslave pobjedu nad favorizovanim rivalom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG ostaje lider sa 26 bodova, Monaco ima 22 a trećeplasirani Nantes 20 bodova. U vrhu je i Lyon sa 19 bodova, dok je Marseille na petom mjestu jednim bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi