Marseille bolji od Konyaspora, remi Guimaraesa i Salzburga
Foto: EPA

Liga Evrope, Grupa I

Marseille bolji od Konyaspora, remi Guimaraesa i Salzburga

Marseille je nakon nekoliko loših rezultata napokon odigrao jednu dobru utakmicu i to protiv Konyaspora u prvom kolu grupne faze Lige Evrope. Na kraju su Francuzi bili bolji s minimalnih 1:0.

Marseille je dominirao cijelim tokom susreta, ali je ekipa s juga Francuske promašila nekoliko dobrih prilika.

Ipak, uspio je Marseille doći do vodećeg gola i to nakon odličnog ubacivanja Payeta iz kornera u 48. minuti. Sjajan centaršut je iskoristio Rami i postigao gol za, ispostavit će se, konačnih 1:0.

Bh. fudbaler Deni Milošević je odigrao čitavo drugo poluvrijeme za ekipu Konyje, nakon što je u 46. minuti zamijenio Araza.


U drugom susretu grupe I snage su odmjerili Guimaraes i Salzburg, a ove dvije ekipe su na kraju ramizirale rezultatom 1:1.

Portugalska ekipa je povela u 25. minuti golom Pedraoa, da bi Salzburg do izjednačenja došao u 45. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Strijelac gola za goste iz Austrije je bio Berisha nakon fantastične asistencije Samassekoua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi