Marseille će pokušati dovesti Fabregasa
Foto: EPA

Uz pomoć bivšeg sportskog direktora Barcelone

Marseille će pokušati dovesti Fabregasa

Prema najnovijim informacijama iz britanskih medija, u Marseilleu su spremni pokušati dovesti Cesca Fabregasa u svoje redove ovog ljeta.

Fabregas ove sezone igra značajnu ulogu u pokušaju Chelsea da dođe do titule u Premier ligi, iako je samo deset utakmica počeo u prvih 11. On je, ipak, uspio zabilježiti čak devet asistencija za ograničenu minutažu koju je imao, a njegova dobra forma privlači pažnju mnogih klubova.

Vjeruje se da, trenutno, Milan vodi u utrci za španskog fudbalera, iako neke informacije govore kako Fabregas ne želi igrati u Italiji.

Međutim, sada se u utrku uključio i Marseille, koji je veoma zainteresovan za postizanje dogovora.

Novi sportski direktor Marseillea, Andoni Zubizarreta, je surađivao sa Fabregasom za vrijeme njegovog boravka u Barceloni, pa se špekuliše da bi francuski klub mogao iskorisiti njihovo poznantstvo kako bi dogovorili transfer.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille ima na raspolaganju dosta novca za potrošiti na ljetnom prelaznom roku, a želja uprave je da nastave dovoditi zvučna pojačanja nakon što je u januaru u njihove redove došao Dimitri Payet.

Ostaje da se vidi da li će Fabregas biti raspoložen za promjenu sredine s obzirom da je Chelsea redovni učesnik Lige prvaka, a na dobrom je putu i da osvoji drugu titulu Premier lige u zadnje tri godine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi