Marseille demolirao Toulouse

Francuska liga, 28. kolo

Marseille demolirao Toulouse

Marseille je večeras u okviru 28. kola stigao do nove pobjede u francuskom prvenstvu, savladavši Toulouse na gostujućem terenu.

Raspoloženi izabranici Marcosa Bielse na kraju susreta slavili su rezultatom 6:1, a pitanje pobjednika Marseille je riješio već u prvom dijelu utakmice. Zahvaljujući golovima Batshuayia (dva puta), Aloe i Moubandje na poluvremenu rezultat je glasio 4:0, da bi u 76. minuti prednost gostiju smanjio Ben Yedder. 

Ipak, na novi pogodak Marseillea nije se mnogo čekalo. Samo dvije minute kasnije na 5:1 povisio je Ayew, da bi konačan rezultat u 89. minuti postavio Gignac. 

Nakon današnje pobjede Marseille i dalje drži treću poziciju sa četiri boda manje u odnosu na prvoplasirani Lyon, dok je Toulouse pao na 18. poziciju.

Ligue 1, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toulouse - Marseille 1:6


Goal Batshuayi - Toulouse 0-1 Marseille - 06-03... by LiG2Fr

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.