Marseille doveo napadača Monaca
Foto: EPA

Potpisuje u ponedjeljak

Marseille doveo napadača Monaca

S. Bošković

Francuski prvoligaš Marseille potvrdio je da će uskoro potpisati napadača Monaca Valerea Germaina. 

Dvadesetsedmogodišnji napadač prošle sezone je postigao deset pogodaka na 36 utakmica, te je s svojim, već bivšim timom, osvojio naslov prvaka Francuske. 

Ipak, Germain se nije previše naigrao na stadionu Stade Louis II jer su ispred njega igrali Radamel Falcao i Kylian Mbappe, te je odlučio da napusti tim iz Kneževine. 

Marseille je potvrdio transfer na službenoj stranici kluba.

"Monaco i Marseille su se dogovorili oko transfera Valere Germaina, koji će u ponedjeljak nakon medicinskog pregleda i službeno potpisati ugovor", stoji u službenoj obavijesti. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dolaskom na Velodrome Germain je nastavio stopama svoga oca Bruna koji je u dva navrata branio boje jednog od najpoznatijih timova iz Francuske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi