Marseille dovodi reprezentativca Brazila
Foto: EPA

Dogovoreno veliko pojačanje

Marseille dovodi reprezentativca Brazila

Olympique Marseille bi u narednih nekoliko dana trebao zvanično predstaviti svoje možda i najveće pojačanje za novu sezonu.

Radi se o Luizu Gustavu, 29-godišnjem defanzivnom veznjaku koji je, navodno, već dogovorio svoj dolazak u Marseille.

Francuski velikan se želi vratiti u vrh Ligue 1 i ima velike planove za novu sezonu, a Luiz Gustavo je jedan od fudbalera koji se idealno uklapaju u projekat kluba sa Velodromea.

Špekuliše se da će Marseille platiti Wolfsburgu osam miliona eura obeštećenja za Gustava, koji za Vukove nastupa od 2013. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Luiz Gustavo je prije dolaska u Njemačku 2007. godine igrao za brazilske klubove CRB i Corinthians, a u Bundesligi je nastupao za Hoffenheim, Bayern Munchen i Wolfsburg.

Gustavo je dosta dugo bio standardan član reprezentacije Brazila za koju je odigrao 40 utakmica, ali je u posljednje vrijeme izgubio povjerenje selektora Karioka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi