Marseille ima novog vlasnika, u klub stižu zvučna imena

Američki tajkun kupio klub

Marseille ima novog vlasnika, u klub stižu zvučna imena

Francuski fudbalski gigant Olimpique Marseille će uskoro zvanično dobiti novog vlasnika, a to će biti američki tajkun Frank McCourt.

McCourt je priveo kraju kupovinu kluba sa Velodromea, a u Parizu je već potpisao sve potrebne papire. Potom je otputovao na jug Francuske gdje se sastao sa stručnim štabom i igračima, a klub je kupio od porodice Louis-Drefus koja je posljednjih dvadeset godina bila vlasnik Marseillea.

Frank McCourt će u nedjelju gledati derbi sa PSG-om u društvu novog predsjednika Jacquesa-Henrija Eyrauda, a to će prema mnogim biti početak jedne nove ere u historiji ovog slavnog kluba.

Marseille je u prošlosti bio prvak Evrope (1993.), a posljednju titulu u Francuskoj je osvojio 2010. godine. U posljednjih nekoliko godina ovaj klub je konstantno u padu, ali bi se to moglo vrlo brzo promijeniti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Novi vlasnik Marseillea je već najavio dovođenje zvučnih imena u klub, a jasno je i da će krenuti u remont jer je istakao da su klubu potrebni novi sportski i finansijski direktor.

Frank McCourt (63) je američki biznismen koji je nekada bio vlasnik američkog NFL kluba Los Angeles Dodgers. Poznat je po tome da je zaljubljenik u sport, a nekada je pokušao kupiti i Boston Red Soxe ali bezuspješno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi