Novi Pazar odustao od Prve lige Srbije

Donijeli odluku

Novi Pazar odustao od Prve lige Srbije

E. Škorić, foto: ...

 Fudbalski klub Novi Pazar donio je jednoglasnu odluku o istupanju iz takmičenja Prve lige Srbije.

Novi Pazar je na sjednici Upravnog odbora odlučio da nema smisla igrati u Prvoj ligi Srbije, te da je 1:1 u Dobanovcima protiv Budućnosti bila kap koja je prelila čašu.

"Malo je reći da je suđenje na meču u Dobanovcima bilo katastrofalno. Domaćin je bio bolji od naše ekipe, ali smo sigurni da ne bi došli do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo dobili informacije od naših prijatelja da dolaze po zadatku i da je utakmica unapred završena. Sa druge strane, sudija Maksimović oglušio se dok se skandiralo ratnom zločincu Ratku Mladiću, vjerovatno zbog toga što na to niko ne reaguje ni kada mu se skandira na drugim stadiona", navodi se u saopštenju.

Novopazarci smatraju da je uzalud trošiti novac grada jer je očigledno da je ulagati novac u srpski fudbal promašaj i gubitak.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Novi Pazar nakon 15 kola ima 20 osvojenih bodova i nalazi se na osmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi