Marseille pobjedom protiv Ajaccia prekinuo crni niz

Sjajna utakmica Andrew Ayewa

Marseille pobjedom protiv Ajaccia prekinuo crni niz

U prvoj utakmici 32. kola francuskog fudbalskog prvenstva Olimpique Marseille je na Velodromu slavio sa 3:1 protiv posljednjeplasiranog Ajaccia.

Fudbaleri Marseillea su nakon šest utakmica napokon došli do pobjede, prije svega zahvaljujući sjajnom reprezentativcu Gane Andrewu Ayewu, koji je postigao hat trick.

Ayew je nakon samo četiri minute igre doveo Marseille u vodstvo, a uprkos velikom broju prilika za domaći tim, rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

U 60. minuti Marseille je preko Ayewa na asistenciju Dimitrija Payeta udvostručio prednost, ali je Ajaccio preko Talla dvije minute kansije uspio smanjiti rezultat na 2:1.

Neizvjesnost oko pobjede domaćeg tima otklonio je večeras fantastični Andrew Ayew svojim trećim golom na utakmici u 77. minuti. 

Mogao je Olimpique do kraja utakmice postići još koji pogodak, imao je prilika, ali ih nisu iskoristili. Međutim, navijači na Velodromeu imali su napokon razloga za slavlje. Olimpique je odigrao jednu od boljih utakmica ove sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:


Marseille 1-0 Ajaccio (Goal Andre Ayew) by all-goals


Marseille 2-0 Ajaccio (Goal Andre Ayew) by all-goals
Marseille 3-1 Ajaccio (Goal Andre Ayew) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.