Marseille pregazio Caen, Lille slavio kod Metza

Francuska Ligue 1

Marseille pregazio Caen, Lille slavio kod Metza

Fudbaleri Marseillea nastavili su danas sa dobrim partijama u Ligue 1 jer su na domaćem terenu u okviru 12. kola porazili Caen sa visokih 5:0. 

Marseille je poveo tek u 43. minuti i to pogotkom nekadašnjeg veziste Bayerna iz Minhena Luiza Gustava. U nastavku meča su postigli još čak četiri gola. Prvo je Thauvin pogodio za 2:0, da bi samo pet minuta kasnije Sanson povećao prednost na 3:0. Do kraja susreta pogađali su Kevin Mitroglou i ponovo Thauvin za konačnih 5:0. Marseille je sada na 3. mjestu sa 24 bodva, dok je Caen ostao na 7. poziciji sa 18 bodova. 

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Lille je bio uvjerljiv u gostima kod Metza i slavio je sa 3:0. Gosti su poveli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena preko Pepea, a u nastavku su pogađali još Bahlouli i Pepe za konačnih 3:0. Lilleu je ovo bila tek druga pobjeda ove sezone i sada ima devet bodova, dok je Metz zakucan za dno sa samo tri boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti