Marseille se okliznuo protiv Lorienta, Tolouse slavio

Ligue 1, 16. kolo

Marseille se okliznuo protiv Lorienta, Tolouse slavio

Odigrane su prve dvije utakmice 16. kola francuske Ligue 1. Marseille je na gostovanju protiv Lorienta remizirao rezultatom 1:1, dok je Tolouse također u gostima slavio protiv Nantesa sa 2:1.

Do ovoga kola prvoplasirani Marseille je do prednosti došao u 32. minuti kada je Payet slomio otpor nezgodnog domaćina i donio gostima prednost od 1:0. Slavlje nije dugo potrajalo, budući da je već nakon pet minuta dosuđen jedanaesterac za Lorient kojeg je u gol pretvorio Jordan Ayew, koji je tako postigao pogodak svom bivšem klubu.

Iako je Marseille do kraja utakmice pokušavao doći do sva tri boda kojim bi i nakon ovog kola ostali na prvoj poziciji, do promjene rezultata nije došlo pa su se gosti morali zadovoljiti jednim bodom. PSG sada ima priliku preskočiti ekipu Marseilla ukoliko savlada svog narednog protivnika.

Tolouse je gostovao sedmoplasiranom Nantesu protiv kojeg je došao do vrijedne pobjede pred nastavak sezone. Sylla je u 24. minuti pogodio za vodstvo gostiju i to je bio rezultat kojim se otišlo na odmor. U nastavku je Veretout u 64. minuti sa bijele tačke poravnao na 1:1, da bi konačan rezultat utakmice postavio Braithwaite pet minuta prije kraja susreta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 16. kolo:

Nantes - Tolouse 1:2
Lorient - Marseille 1:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.