Marseille u velikom derbiju pregazio St. Etienne

Francuska Ligue 1

Marseille u velikom derbiju pregazio St. Etienne

Fudbaleri Marseillea danas su pred svojim navijačima slavili uvjerljivu pobjedu u velikom derbiju protiv St. Etiennea rezultatom 4:0 u okviru 33. kola francuske Ligue 1.

Marseille u posljednje vrijeme igra mnogo bolje nego u prvom dijelu sezone, a sjajne partije su krunisali uvjerljivom pobjedom protiv velikog rivala. 

Domaći su večeras postigli po dva pogotka u oba poluvremena. U prvih 45 minuta mrežu gostiju su tresli Thauvin i Gomis, a u nastavku meča strijelci su bili ponovo Thauvin i u sudijskoj nadoknadi Payet.

Marseille je nakon ove pobjede zadržao 6. mjesto na tabeli sa 51 bodom i sa tri boda manje od Lyona koji se nalazi na poziciji koja vodi u Evropa ligu naredne sezone. Njihov današnji rival, St. Etienne, je mjesto ispred njih sa 45 bodova i bez velikih šansi da se domognu igranja Evropa lige u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi