Martinez: Bešić će imati šta da kaže do kraja sezone

Trener Evertona o bh. fudbaleru

Martinez: Bešić će imati šta da kaže do kraja sezone

Najzaslužniji za transfer Muhameda Bešića u Everton je španski stručnjak Roberto Martinez. 

Trener Evertona je zamijetio Bešića još na Svjetskom prvenstvu u Brazilu kada je bh. reprezentativac uspio izaći na kraj sa zvijezdama poput Lionela Messija, a od dolaska na Goodison Park je zabilježio ukupno 40 nastupa. 

"Bešić je fudbaler koji će imati šta da kaže do kraja sezone. Sa 23 godine već ima iskustvo igranja na Svjetskom prvenstvu, ali njegovo tijelo se još uvijek prilagođava zahtjevima Premier lige", kazao je Roberto Martinez u razgovoru za britanske medije i potom dodao:

"Dosad je pretrpio nekoliko nezgodnih povreda i to pokazuje da svaki igrač mora proći kroz proces adaptacije da bi došao na nivo fizičke spreme u ligi kakva je engleska", istakao je ovaj španski stručnjak. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bešić se i dalje oporavlja od povrede koju je zadobio tokom utakmice u kojoj je Everton poražen od Swanseaja (2:1), a prema posljednjim informacijama trebao bi biti spreman za nadolazeći susret sa Aston Villom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi