Martinez: BiH zna kako se ide na SP, opasan je to tim

Belgijski selektor respektuje Zmajeve

Martinez: BiH zna kako se ide na SP, opasan je to tim

Belgijski selektor Roberto Martinez je nakon sinoćnjeg prvog treninga selekcije Crvenih đavola održao press konferenciju na kojoj je pohvalno pričao o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Martinez je upoznat da u našem timu neće biti povrijeđenog Miralema Pjanića, ali ističe da su Zmajevi opasan tim čak i bez njega.

"Znamo da je Pjanić fudbaler koji ni iz čega može napraviti šansu, ali BiH je čak i bez njega jedna veoma respektabilna selekcija. Kada vidite igrače koji ga mogu zamijeniti, kao što su Bešić i Jajalo, znate da mogu igrati na drugačiji način. Impresivna je napadačka snaga ovog tima jer tu je Edin Džeko. Ne treba zaboraviti ni Lulića i Kolašinca, koji se uvijek dobro priključuju napadu", rekao je Martinez, te nastavio:

"BiH je iskusna ekipa koja zna kako se plasirati na Svjetsko prvenstvo. Znaju oni šta rade bez obzira na Pjanićevo odsustvo, ali moraju pobijediti kako bi završili na drugom mjestu u grupi. Igramo na stadionu na kojem nas vjerovatno očekuje neprijateljska atmosfera, ali to će za nas biti pravi test. Nema veze što smo se već kvalifikovali za Svjetsko prvenstvo, utakmici pristupamo ozbiljno i moramo popraviti neke aspekte u igri. Konkretno mislim na odbranu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Naravno da želimo pobjedu. Na svakoj utakmici idemo na tri boda. Treneri nekih klubova bi voljeli da odmaram glavne igrače na utakmicama sa BiH i Kiprom, a ja ću to uzeti u obzir. Ipak, ovo je i za nas dragocjeno vrijeme. Nama je i ova utakmica važna", zaključio je belgijski selektor za kraj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi