Martinez dobio nekoliko poziva u tri sata iza ponoći
Foto: EPA

Mourinho ga odlučio upozoriti

Martinez dobio nekoliko poziva u tri sata iza ponoći

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije u subotu je na Grbavici savladala našu selekciju sa 4:3 i tako ugasila naše snove o Svjetskom prvenstvu.

Belgijanci su u Sarajevo došli u najjačem sastavu iako su već ranije izborili direktan plasman na SP. Ipak, Roberto Martinez odlučio je na Grbavicu izvesti svoj najjači sastav koji je imao što su mu zamjerili najviše u Manchester Unitedu.

Teren na Grbavici bio je u očajnom stanju zbog čega je povredu zadobio Marouane Fellaini koji će van terena biti nekoliko sedmica. Jose Mourinho je poručio čelnicima Uniteda da trebaju tužiti Belgijance što je u utakmici bez ikakve važnosti igrao tek oporavljeni Fellaini.

No, noćna mora za selektora Belgije tu je tek počela. Naime, od povrede se oporavio i Romelu Lukaku koji je propustio duel u Sarajevu, ali će prema svemu sudeći igrati sutra protiv Kipra. Navodno, to je naljutilo Mourinha koji je odlučio na sve načine da dođe do Martineza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kako prenose belgijski mediji trener Manchester Uniteda je u tri sata iza ponoći u nekoliko navrata zvao na telefon selektora Belgije i govorio mu da ni u ludilu ne stavlja Lukakua u konkurenciju za meč. Sutra će se vidjeti da li je Portugalac uspio u svojoj namjeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti