Martinez: Eto'o će i u narednoj sezoni igrati za Everton

Menadžer Karamela poručuje

Martinez: Eto'o će i u narednoj sezoni igrati za Everton

A. Beganović

Legendarni kamerunski napadač, Samuel Eto'o, definitivno će i u narednoj sezoni nositi dres Evrtona, čije boje brani i naš reprezentativac Muhamed Bešić.

Eto'o je ljetos s Evertonom potpisao ugovor na dvije godine s tim što će se druga godina ugovora aktivirati samo ukoliko Kamerunac u prvoj godini odigra 15 mečeva za prvi tim.

Do sada je Eto'o skupio pet nastupa za prvi tim, a menadžer Evertona, Roberto Martinez, uvjeren je da će Kamerunca trenirati i u narednoj sezoni.

"Samuel će definitivno dobiti drugu godinu ugovora. Sporazum će se automatki aktivirati ukoliko odigra dovoljan broj utakmica. Zato sam uvjeren da će u Evertonu igrati i naredne sezone, a i on želi nositi dres ovog kluba", izjavio je Martinez.

Podsjetimo, u dosadašnjem dijelu Premiershipa Eto'o je odigrao pet utakmica i pritom je postigao tri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.