Martinez: Everton može do Lige prvaka

Optimistične najave sa Goodisona

Martinez: Everton može do Lige prvaka

Everton našeg Muhameda Bešića ove sezone igra po sistemu toplo-hladno i trenutno se nalazi na jedanaestom mjestu.

Ipak, trener kluba sa Goodisona Roberto Martinez vrlo optimistično najavljuje ostatak sezone.

"Naša najveća slabost je što nismo bili konstantni. Moramo učiti iz svojih grešaka i potruditi se da počnemo bilježiti bolje rezultate u nastavku sezone. Smatram da možemo doći do četvrtog mjesta koje je naš cilj, a govorim to iz razloga što se među prve četiri ekipe sada nalaze samo dvije koje se bore za titulu. Sve ostalo je otvoreno. Svako može kiksati i iznenaditi i zato je jaka liga. Vjerujemo u konačni uspjeh", rekao je Martinez.

Trenutni četvrtoplasirani tim na tabeli je iznenađujuće West Ham koji je, uz Southampton, najprijatnije iznenađenje lige. 

Tim iz Londona Evertonu 'bježi' tačno deset bodova a to svakako nije nenadoknadivo posebno zbog činjenice da ima još mnogo da se igra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.