Martinez: Hazard me podsjeća na Messija

Selektor Belgije

Martinez: Hazard me podsjeća na Messija

Fudbaleri Manchester Cityja jučer su na domaćem terenu porazili Arsenal sa visokih 3:1 u okviru 24. kola Premiershipa.

Svoj dan imao je Belgijanac u timu Chelseaja Eden Hazard koji je postigao sjajan gol u drugom poluvremenu kojim je potvrđena pobjeda njegovog tima.

Oduševljen njegovom partijom bio je i selektor reprezentacije Belgije i nekadašnji trener Evertona, Roberto Martinez, koji je poručio da ga Hazard podsjeća na Messija.

"To što on radi je unikatno. On me mnogo podsjeća na Messija. Nema mnogo fudbalera koji mogu kontrolisati trenutak i proći defanzivca na takvom mjestu kao što može on. Način na koji kontroliše loptu je senzacionalac. Ono što me impresionira više od svega je njegova zrelost. Mislim da je Eden, u 26. godini, u perfektnom trenutku karijere i sistem koji Chelsea igra, koji je sličan kao i u našoj reprezentaciji mu daje novi dah života", rekao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjeimo da je Hazard jučer postigao svoj 10-ti ovosezonski gol u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi