Martinez izbjegava pozive, šta će biti s Mertensom?

Sarri želi da Mertens odmara

Martinez izbjegava pozive, šta će biti s Mertensom?

E. Škorić

Belgija u subotu gostuje na Grbavici i to u najjačem sastavu, iako je osigurala plasman na Mundijal u Rusiji.

Utakmica je od velike važnosti za bh. tim, pošto samo pobjeda ostavlja Zmajeve u igri za baraž, dok Belgija nema poseban pritisak, ali Roberto Martinez želi da njegovi igrači zapnu i da pobijede.

Ako ništa, barem zbog FIFA rang liste, kako bi na što boljoj poziciji njegov tim dočekao žrijeb grupa.

Za ovu utakmicu Martinez je zvao najjače što ima na raspolaganju (osim Radje Nainggolana), mada ga je Jose Mourinho tražio da poštedi Marouanea Fellainija, a slične želje imao je i trener Napolija Maurizio Sarri, koji želi potpuno spremnog Driesa Mertensa.

"Nikada ne bih pustio Mertensa da mogu, ali tri puta pokušavam da kontaktiram s Martinezom i ne uspijevam ga dobiti. Volio bih da pusti Driesa da odmori, ne treba im, već su se kvalifikovali", kazao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ostaje nada da će Sarri pronaći način da uspostavi komunikaciju s Martinezom, a onda možda Mertens ipak ne zaigra protiv Zmajeva. Ne treba ni napominjati koliko je to kvalitetan igrač i koliko može da nam stvari problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi