Martinez: Niko nije bio pored Edena kada se to dogodilo
Foto: EPA

Selektor Belgije šokiran povredom Edena Hazarda

Martinez: Niko nije bio pored Edena kada se to dogodilo

Selektor reprezentacije Belgije Roberto Martinez bio je apsolutno šokiran povredom najboljeg igrača ove reprezentacije Edena Hazarda.

Hazard će najvjerovatnije pauzirati tri mjeseca nakon što je na treningu reprezentacije iskrenuo članak i zadobio frakturu istog. Kada su u pitanju reprezentativne obaveze, Hazard je već propustio prijateljsku utakmicu protiv Češke, a neće nastupiti ni na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koju Belgija igra protiv Estonije.

"Veoma sam razočaran zbog Edenove povrede. Svi znamo da je sjajan igrač, ali nisu svi u mogućnosti vidjeti da je on sjajno ljudsko biće i pravi vođa za sve nas", istakao je Martinez nakon pobjede Belgije nad Češkom rezultatom 2:1.

"Naporno je radio kako bi bio spreman za ove dvije utakmice, a onda se ovo dogodi", nastavio je Martinez, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Niko nije bio ni blizu njega kada se to dogodilo. Želio se namjestiti za šut, a kada je pomjerio težišta sa lijeve na desnu nogu došlo je do povrede...Svi smo bili u šoku i odmah smo shvatili da je ozbiljno."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi