Foto: EPA

Zvanična konferencija za medije

Martinez: Odlučit će fokusiranost i želja

Neugodno je bilo na zvaničnoj konferenciji za medije belgijske fudbalske reprezentacije. Plavi salon stadiona Grbavica nije mali, ali je danas bio nikad puniji. 

Kada je nahrupilo milion i sedamsto belgijskih novinara temperatura se podigla za nekoliko stepeni, baš kao i anksioznost prisutnih. Nakon desetak minuta kašnjenja, izašli su pred gomilu selektor Roberto Martinez i nekakva dva čovjeka, od kojih je jedan prevodilac. Začudo nije bilo nikoga od fudbalera.

"Kada je u pitanju zdravstveni bilten neće igrati sigurno Romelu Lukaku kao i Axel Witsell, koji je suspendovan. Imamo tri zamjenske opcije za njega. Vidjet ćemo kako će se igrači osjećati i kako će im prijati vazduh u Sarajevu. Imamo Batshuayija, ali tu su i Origi i Torgen Hazard. Sve zavisi, svi igrači imaju specifičan stil. Origi sada igra centralnog napadačanu Wolfsburgu, Mitchy je također u dobroj formi, vidjet ćemo..."

Šta očekuje od utakmice s BiH?

"Sve zavisi kako će se BiH postaviti, to je dobra ekipa za koj znam šta ovaj tim može uraditi. Mi možemo pristupiti meču na nekoliko načina, a mnoge stvari će zavisiti. Možemo odigrati opušten meč, ali vidjet ćemo kako se budu odvijale stvari na terenu. U kontaktu sam sa Muhamedom Bešićem, pričali smo o utakmici i koliko god smo u laganoj poziciji u odnosou na BiH, to može biti prednost, ali i ne mora".

Španski trener potencirao je jednu stvar kada su u pitanju ovakve utakmice.

"Moramo biti fokusirani, ako nema sinhronizacije taktičke, fokusom se mogu nadomjestiti te stvari. Dakle, stvar je želje, koncentracije i fokusiranosti i ona je presudna u ovakvim utakmicama. Ne možemo stoga uporediti ovaj meč s onim protiv Grčke. Mi ćemo izaći da igramo kompetitivan meč, a on možda posluži da neki mlađi igrači pokažu da li su inspirisani"".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na kraju, Martineza je dočekalo zanimljivo pitanje - koga bi više volio vidjeti u Rusiji? Grčku ili BiH? Maritnez nije želio odgovoriti na pitanje, ko zna šta bi inače više volio...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi