Martinez: Oduševljen sam Bešićem, pokazat će još više
FOTO: EPA

Trener Evertona o bh. reprezentativcu

Martinez: Oduševljen sam Bešićem, pokazat će još više

Muhamed Bešić, veznjak Evertona i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlično se snašao u engleskom Premiershipu. 

Popularni Mo, kako ga nazivaju engleski novinari, za kratak vremenski period stekao je povjerenje trenera Roberta Martineza, koji smatra da će Bešić uskoro pokazati još više. 

"Muhamed je još uvijek igrač koji brusi svoju kvalitetu. Igrajući za BiH, počeo je pokazivati svoju kvalitetu igrajući ispred posljednje linije. Otkako je došao u Liverpool, napravio je veliki pomak u poboljšanju svoje taktičke spremnosti", smatra Martinez, te dodaje:

"Nikada mu neće nedostajati taktičke spremnosti, kontrole lopte i kvalitetnih dodavanja. On je još uvijek mlad kada se pogleda koju poziciju igra i jedva čekam da se potpuno razvije i dođe na najvišu razinu."

Martinez ističe da se iz utakmice u utakmicu osjeti Bešićev napredak, toliko da ponekad i zaboravi koliko je mlad. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Oduševljen sam njime otkako sam ga prvi puta vidio. Jedinstvenog je karaktera i osobnosti. Svakog dana daje sve od sebe. Vidite iz utakmice u utakmicu kako postaje jači i kako prihvaća britanski stil igre. Ponekad zaboravite kako je mlad."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.