Martinez poručio Nainggolanu da se ne nada pozivu
Foto: EPA

Belgija ponovo bez veznjaka Rome

Martinez poručio Nainggolanu da se ne nada pozivu

M. Šljivak

Radja Nainggolan ponovo neće dobiti poziv u reprezentaciju Belgije.

Selektor Crvenih đavola Roberto Martinez nije u najboljim odnosima sa veznjakom Rome i u ne poziva ga u nacionalni tim.

Iako se mnogi čude ovakvoj odluci, jer Nainggolan važi za jednog od najboljih veznjaka Evrope, Martinez ističe da vrlo dobro zna šta radi.

"Sve odluke donosim zbog tima. Imam u ekipi igrače koji mogu bolje odraditi zadatke na poziciji "desetke", gdje vjerujem da Nainggolan pruža najbolje partije kada igra za Romu. Radja nije igrač za klupe, a ja na tim pozicijama imam Edena Hazarda i Driesa Mertensa", rekao je Martinez, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Radji ne mogu naći nazor poziciju u timu. To ne ide tako. U svakoj zemlji imate igrača koji ne razumije zašto se ne poziva u reprezentaciju. Zašto recimo Cecsa ne zovu u reprezentaciju Španije? Najteže je za trenera da nađe potreban balans u ekipi", poručio je Martinez.

Belgija će u novembru odigrati prijateljske duele sa Meksikom i Japanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi