Martinez pričao o Nainggolanu, cigarete nezaobilazna tema

Vratio ga u reprezentaciju

Martinez pričao o Nainggolanu, cigarete nezaobilazna tema

Sjajni fudbaler Rome Radja Nainggolan ponovo je dobio poziv u reprezentaciju Belgije i to nakon više od pola godine.

Roberto Martinez je Radju Nainggolana pozvao za predstojeće prijateljske utakmice sa Meksikom i Japanom, a tu svoju odluku je kratko prokomentarisao rekavši da od njega očekuje da ga impresionira i na terenu, i van njega.

Pod tim je Martinez najviše mislio na cigarete, zbog čijeg konzumiranja Nainggolan zapravo i jeste ispao iz belgijske ekipe. 

"Svakako ću razgovarati sa Nainggolanom, ali siguran sam da on zna zbog čega sam ga izbacio. Fudbal je timska igra, a od njega očekujem da nas sve impresionira i na terenu, ali i van njega", rekao je Martinez, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Što se tiče Nainggolana na terenu, samo mogu reći da neću eksperimentisati i gurati ga na poziciju 'desetke'. Tu ću pokušati nešto drugo".

"Pušač sam i nije me sramota jer cigarete pušim odavno i nikad se ne skrivam. Znam da bih trebao biti dobar primjer jer imam djecu, ali ja sam samo fudbaler i radim svoj posao. Svi znaju da konzumiram cigarete i ne želim da se krijem", poručio je Nainggolan kada je prvi put ostao bez poziva u reprezentaciju zbog toga, uz dodatak da sigurno nije jedini pušač među svjetski poznatim fudbalerima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi