Martinez šokirao Belgiju: Nainggolan izostavljen sa spiska
Foto: EPA

Belgijanci bez Nainggolana protiv Grčke?

Martinez šokirao Belgiju: Nainggolan izostavljen sa spiska

Belgiju očekuju dva susreta kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Prvo će Belgijanci odigrati susret protiv slabašnog Gibraltara 31. augusta, a potom slijedi dosta bitna utakmica protiv Grčke.

Selektor Belgije, Roberto Martinez, je objavio spisak igrača za ove dvije utakmice, a na njemu nema Radje Nainggolana. 

Nainggolanov izostanak predstavlja veliko iznenađenje, s obzirom da nije ni povrijeđen niti suspendovan. Čini se da je njegovo izostavljanje lična odluka selektora Martineza, što bi moglo narušiti atmosferu u reprezentaciji Belgije, ali i uzburkati strasti u cjelokupnoj fudbalskoj javnosti ove zemlje.

Iako je Nainggolan u posljednje vrijeme bio jedan od najboljih belgijskih fudbalera, tamošnji mediji navode da mu je Martinez "zamjerio" lošu partiju protiv Češke, ali i da ovaj stručnjak odavno ima problem s činjenicom da Nainggolan konzumira cigarete. Ipak, još uvijek postoji mogućnost da Martinez naknadno pozove veznjaka Rome, ali poznajući odnos njih dvojice takav razvoj situacije, za sada, je malo vjerovatan.

Spisak reprezentacije Belgije:

Golmani: Casteels, Courtois, Mignolet, Sels

Odbrana: Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Meunier, Jordan Lukaku, Ciman, Dendoncker.

Vezni red: Chadli, De Bruyne, Defour, Dembele, Fellaini, Tielemans, Witsel.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napad: Batshuayi, Benteke, Carrasco, Eden Hazard, Thorgan Hazard, Romelu Lukaku, Mirallas, Origi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi