Martinez: Thorgan Hazard sutra neće igrati

Morat će sačekati na svoj debi

Martinez: Thorgan Hazard sutra neće igrati

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra meč drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije.

Izabranici Mehmeda Baždarevića danas su odradili posljednji trening pred sutrašnji meč, a nakon naših reprezentativaca na teren King Baudoin stadiona istrčali su domaći igrači. Prije treninga selektor Belgije, Roberto Martinez, održao je press konferenciju na kojoj je potvrdio da Thorgan Hazard neće biti spreman za sutrašnji meč.

"Thorgan Hazard sutra neće igrati zbog povrede. On je u fenomenalnoj formi, te pruža sjajne partije u dresu Borussije Monchengladbach. Ipak, povreda ga je spriječila da nastupi sutra protiv Bosne i Hercegovine", rekao je Martinez.

Domaće novinare zanimalo je da li je Martinez uspio napraviti neke promjene od dolaska na selektorsko mjesto, te da li je zadovoljan kako je tim prihvatio njegove zamisli.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Još uvijek smo u procesu prihvatanja mojih ideja, igrači se trude maksimalno, ali znamo da nam treba neko vrijeme da sve uklopimo. Sutra neće biti bitno u kojoj formaciji ćemo igrati, meč će odlučiti požrtvovanost", kazao je Martinez.

U Belgiji su dugo čekali na zajednički meč braće Hazard, no očito će morati još pričekati da se takvno nešto dogodi. Thorgan zbog povrede nije bio ni na večerašnjem treningu selekcije Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi