"Martinezu će se osvetiti to što ne zove Nainggolana"

Nekadašnji igrač Belgije poručio

"Martinezu će se osvetiti to što ne zove Nainggolana"

E. Čaušević

Selektor Belgije, Roberto Martinez, ponovo je uzburkao javnost u toj zemlji nakon što je objavio spisak igrača za mečeve protiv BiH i Kipra.

Već nekoliko puta Martinez izbjegava da u reprezentaciju pozove Radju Nainggolana koji igra u sjajnoj formi. Selektor Belgije je u sukobu s veznjakom Rome jer mu je zamjerio što konzumira cigarete. Ipak, javnost u Belgiji smatra da to ne treba biti razlog što Nainggolana nema u reprezentaciji.

Ovih dana oglasio se i nekadašnji reprezentativac Belgije, Marc Degryse, koji radi kao stručni komentator. On je poručio Robertu Martinezui da mu nije jasno kako igrač poput Nainggolana nije dobio poziv.

"Ne razumijem zaista kako Nainggolan nije dobio poziv. On uvijek mora da bude u reprezentaciji. Dembele je povrijeđen, a Axel Witsel je suspendovan i jasno je da nam treba igrač u veznom redu koji će do pokriti. Nainggolan je sjajan igrač i jednostavno ne znam zašto ga Martinez ne zove", rekao je Degryse, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ako Martinez misli da ima bolje igrače od njega onda on griješi. Naprimjer, Martinez je zvao redovno Kevina Mirallasa koji je igrao u Evertonu koji je, uz dužno poštovanje, dosta slabiji tim od Rome. Vjerujem da je Martinez ovom odlukom samo sebi napravio problem i bespotreban pritisak i to će mu se sigurno osvetiti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi