Masakr na Allianz-Areni, Spahić isključen u ljepotici kola

Bundesliga

Masakr na Allianz-Areni, Spahić isključen u ljepotici kola

E. Škorić

Bayern je ostvario visoku pobjedu protiv HSV-a (8:0) u susretu 21. kola njemačke Bundeslige.

HSV je doslovno pregažen na Allianz-Areni. Lider je postigao osam golova nemoćnom HSV-u.

Arjen Robben, Thomas Muller i Mario Goetze bili su dvostruki strijelci, a po jednom su mrežu nemoćnih gostiju iz Hamburga tresli Robert Lewandowski i Franck Ribery.

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su u Leverkusenu Bayer i Wolfsburg. Gosti su vodili 3:0, ali je završeno na kraju rezultatom 4:5. Kod domaćih je Song Heung-Min postigao hat-trick, a kod gostiju sjajni Dost Bas čak četiri gola.

Za Apotekare je četvrti gol postigao Bellarabi, a za Wolfsburg je strijelac bio i Naldo uz četiri gola Dosta. Emir Spahić je u timu Bayera igrao svih 82. minute, kada je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Izet Hajrović nije igrao u trijumfu Werdera nad Augsburgom (3:2). Lukimya-Mulongoti, Di Santo i Gebre-Selssie su tresli mrežu gostiju, a za goste su pogađali Klavan i Werner.

Hoffenheim i Stuttgart odigrali su 2:1. Firmino je u 30. pogodio za vodstvo domaćih, ali je Sakai devet minuta kasnije izjednačio na 1:1, da bi Rudy u 93. donio pobjedu domaćinu. Sejad Salihović je u timu Hoffenheima ušao u 57. minuti, dok je Ermin Bičakčić igrao svih 90 minuta. Vedad Ibišević je igrao zadnjih 12 minuta, ali i dalje ne može da postigne gol.

Borussia je s 1:0 slavila protiv Koelna, a gol odluke postigao je Xhaka u 90. minuti.
 

Bundesliga, 21. kolo:

Bayern - HSV 8:0 (Muller 21 - penal, 55, Goetze 22, 88, Robben 36, 47, Lewandowski 56, Ribery 69)

Werder - Augsburg 3:2 (Lukimya- Mulongoti 16, Di Santo 23 - penal, Gebre-Selassie 45/ Klavan 21, Werner 79)

Hoffenheim - Stuttgart 2:1 (Firmino 30, Rudy 93/ Sakai 39)

Bayer - Wolfsburg 4:5 (Son Heung-Min 57, 62, 67, Bellarabi 72/ Dost 6, 29, 64, 94, Naldo 17)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia M. - Koeln 1:0 (Xhaka 91)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije