Mascherano: Messi je veći od Barcelone

Naljutio navijače katalonske ekipe

Mascherano: Messi je veći od Barcelone

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone nalaze se u krizi nakon teškog poraza u prvom meču osmine finala Lige prvaka na gostovanju protiv PSG-a (4:0).

Katalonski klub je neočekivano doživio blamažu na Parku Prinčeva i vjerovatno se oprostio od Lige prvaka za ovu sezonu. Nakon meča svi igrači su bili na udaru kritika, ali je ponovo po običaju najveće kritike dobio Lionel Messi.

Nakon utakmice njegov sunarodnjak Javier Mascherano želio je stati u njegovu odbranu, ali je svojom izjavom dodatno naljutio navijače Barce. Naime, Mascherano je izjavio da niko ne treba kritikovati Messija u toj mjeri jer je on veći od kluba.

"Messi je nezamjenjiv, dok smo svi mi upravo suprotno. On je najbolji igrač u historiji ovog kluba i ne zaslužuje kritike navijača Barce nakon svega što je uradio. Klub je veći od bilo kojeg menadžera i igrača, osim Messija. To je realnost i svi to moraju prihvatiti", rekao je Mascherano.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi