Mascherano nakon karijere želi postati trener

Iskusni fudbaler Barcelone

Mascherano nakon karijere želi postati trener

Argentinski reprezentativac Javier Mascherano nakon okončanja karijere želio bi raditi kao trener. 

Vezni fudbaler Barcelone to je potvrdio i u razgovoru za radio "Metro", a želja za trenerskim poslom leži isključivo u tome da svoje stečeno znanje prenese na mlađe generacije. 

"Lakše je kada si igrač, drugačije je kada si sa druge strane terena. Iskreno, želio bih u budućnosti biti trener i prenijeti sve što su me naučili treneri tokom karijere", izjavio je Mascherano. 

Mascherano je po vokaciji vezni igrač, ali ga je Pep Guardiola svojevremeno prekomandovao u zadnju liniju. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U to vrijeme mnogi odbrambeni igrači su bili povrijeđeni. Guardiola je primijetio moje karakteristike i bio je zadovoljan načinom na koji igrač u odbrani. Kada sam došao u Barcelonu, bilo je teško izboriti mjesto u timu", kaže Mascherano. 

Ovaj 31-godišnji Argentinac na Camp Nou je stigao 2010. godine iz Liverpoola. Tokom karijere još je igrao za West Ham, River Plate i Corinthians.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.