Mascherano u iznenađujućem transferu napušta Barcu?

Odlazi u Tursku?

Mascherano u iznenađujućem transferu napušta Barcu?

Argentinski fudbaler Javier Macherano mogao bi na kraju ove sezone napustiti Barcelonu.

Mascherano je član Barcelone već punih sedam sezona jer je na ljeto 2010. godine došao iz Liverpoola, ali čini se kako je došao vrijeme za odlazak. Inostrani mediji prenose kako je Macherano jedan od fudbalera na koje Barca neće računati od naredne sezone, ali on ne bi trebao imati velikih problema prilikom pronalaska novog kluba.

Naime, za njegove usluge zainteresovana je ekipa Galatasarayja, koju sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Igor Tudor. Navodno su pregovori između dvije strane već počele, a Galatasaray je ponudio dvogodišnji ugovor Mascheranu. Osim toga, Barcelona bi trebala inkasirati oko 5 miliona eura za fudbalera koji ima ugovor do 2019. godine.

Podsjetimo da je Mascherano prije Barcelone igrao za Liverpool, West Ham, Corinthias i River Plate. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi