Mascherano u jednom duelu doživio čak tri povrede!
Foto: EPA

Nevjerovatan peh

Mascherano u jednom duelu doživio čak tri povrede!

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone osvojili su Kup kralja nakon što su u sinoćnjem finalu bili boljo od Alavesa sa 3:1.

Katalonski klub je uspio osvojiti utješni trofej, ali je sigurno da to neće baš zadovoljiti apetite igrača i čelnika Barce. Utakmica po Barcelonu nije dobro počela jer je Luis Enrique bio primoran da već u 11. minuti izvrši prvu izmjenu.

S terena je morao zbog povrede izaći Javier Mascherano, a ušao je Andre Gomes. Argentinski fudbaler je u jednom zračnom duelu dobio udarac u glavu nakon čega je počeo krvariti, te je hitno prebačen u bolnicu.

Nakon što su urađeni pregledi ljekarski tim Barcelone je objavio da je Mascherano zadobio čak tri povrede u jednom zračnom duelu. Argentinac je dobio posjekotinu na glavi, blaži potres mozga i uz sve to povrijedio je desno koljeno prilikom pada na travnjak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vrlo moguće je da je ovo bila posljednja utakmica za Mascherana u dresu Barcelone jer se špekuliše da će na ljeto promijeniti sredinu. Ovo bi bio zaista bilo tužno da se Argentinac nakon svega na ovakav način oprosti od dresa katalonske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi