Mašina prestala raditi: Cristiano očajan zbog promašaja
Foto: EPA

Još uvijek bez gola

Mašina prestala raditi: Cristiano očajan zbog promašaja

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo odavno nije imao lošiji start sezone u dresu madridskog Reala.

Najbolji fudbaler svijeta je od šest utakmica ove sezone zbog kazne nastupio u samo dvije. Odigrao je ukupno 180 minuta, ali još uvijek nije postigao gol.

Ogroman broj šansi je imao Portugalac u duelima sa Betisom i Alavesom. Uspio je čak 20 puta šutirati prema protivničkom golu, dva puta je pogodio okvir, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Očigledno je odsustvo s terena dosta poremetilo Ronalda. Još uvijek nije ušao u pravu formu koju je imao proteklih sezona kada je nemilosrdno tresao protivničke golmane, ali nema sumnje da će kad-tad portugalska mašina proraditi.

Ipak, njegov očaj nakon promašaja je jasno vidljiv po gestikulacijama na terenu i pitanje je do kada neće imati sreće u završnici akcija.

Real Madrid naredni meč u La Ligi igra naredne nedjelje protiv Espanyola i Cristiano će u ovom meču imati šansu da prekine golgeterski post u prvenstvu Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno vodeći strijelac La Lige je čudesni Lionel Messi koji je u šest utakmica već postigao devet golova, dok drugo mjesto dijele napadači Celte i Valencije Maxi Gomez i Simone Zaza sa po četiri gola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije