Mašina za golove nema namjeru da stane: Idemo dalje!
Foto: EPA

Jasna poruka Edina Džeke

Mašina za golove nema namjeru da stane: Idemo dalje!

M. Šljivak

Bh. napadač Edin Džeko apsolutno je najveća zvijezda Rome.

Mašina za golove je i ove sezona nezaustavljiva, a u srijedu je sa dva prekrasna gola donio veliki bod Romi protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Iako je Roma nešto lošije ušla u novu sezonu Serije A, Džeko je uvjeren kako će tim iz kola u kolo napredovati i krenuti sa serijom pobjeda.

"Nikad nisam dao gol protiv Chelseaja dok sam igrao za City. Meč u Londonu je dokaz da italijanski fudbal napreduje i sada moramo tražiti kontinuitet dobrih rezultata. Prije pet dana smo igrali loše, bod protiv Chelseaja nas mora dići i sada jednostavno u Torinu moramo doći do bodova. Jak smo tim, ali to moramo i dokazati", rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma će u nedjelju gostovati ekipi Torina u susretu 9. kola Serije A, a Džeko će u ovom meču tražiti novi pogodak. Do sada ih je postigao sedam u ligi, četiri manje od vodećeg strijelca Cira Immobilea.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi