U centru grada okupljaju se navijači Želje

Masovna tuča navijača Želje i Maribora

U centru grada okupljaju se navijači Želje

Prije nešto manje od pola sata u centru Sarajeva došlo je do masovne tuče između navijača Željezničara i Maribora.

12:37 - Situacija se smirilila, iako je i dalje na ulicama prisutan veći broj policijskih snaga, ali i navijača Željezničara. Ispred katedrale tragovi tuče, razbijenog stakla i krvi. Navijači Maribora i dalje pod jakom policijskom zaštitom.

12:15 - U ovim trenucima iz svih dijelova grada u centar Sarajeva pristižu navijači Željezničara, koji se ukupljaju u velikom broju. Na licu mjesta su i jake policijske snage, a navijači Maribora nalaze se pod zaštitom naoružanih pripadnika specijalne jedinice.

12:12 - Kako sazajemo od očevidaca na licu mjesta, navijači Maribora su se okupili ispred katedrale, te njih nekoliko u vidno alkoholiziranom stanju, počelo je dobacivati prolaznicima. Nedugo zatim, njih su napale pristalice Željezničara iz tri pravca, te je došlo do masovne tuče. Policija je vrlo brzo reagovala, te je spriječen sukob većih razmjera.

12:01 - Jake policijske snage upućene su prema katedrali, gdje je došlo do sukoba. Iz policije su za SportSport.ba potvrdili da je tuča stavljena pod kontrolu, te da su navijači Maribora sklonjeni na sigurno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

11:49 - Tuča još uvijek traje, potvrđeno je za SportSport.ba iz Policijske uprave. "Imamo informacije da je došlo do uskoba navijača u centru Sarajeva. Naše patrole su na licu mjesta i intervencija je još u toku", saopšteno je za SportSport.ba iz operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

11:44 - Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, tuča je izbila kod sarajevske Katedrale, gdje se okupila grupa navijača Maribora. Nakon verbalnih provokacija sa obje strane, njih je iz dva pravca napala grupa, vjerovatno, navijača Željezničara. Nakon sukoba, slovenački navijači su se povukli prema Ekonomskom fakutltetu, gdje se nalaze pod zaštitom policije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.