Maštao da bude policajac, pa otišao sa BiH u Brazil

Vrhunac karijere

Maštao da bude policajac, pa otišao sa BiH u Brazil

Jedan od trojice golmana koji su sa reprezentacijom BiH putovali na Svjetsko prvenstvo u Brazil bio je i Jasmin Fejzić. 

Za Fejzića to je ujedno bio vrhunac dosadašnje karijere, a po svemu sudeći, od naredne sezone će imati priliku i da brani u Bundesligi. Njegov Eintracht Braunschweig u "Cvajti" zauzima drugu poziciju, s tri boda manje u odnosu na vodeći Stuttgart, i na dobrom putu je da se nakon tri godine vrati u elitu. 

I dok se uveliko priprema predstojeća četiri kola koja će odlučiti o putniku u elitni rang, Fejzić je slobodno vrijeme iskoristio da posjeti školu u Wendenu gdje se družio sa znaziželjnim školarcima kojima je morao dati odgovor na brojna pitanja. 

Prvo se odnosilo na broj na adresu.

"Broj 16 nosim od početka karijere. Dobio sam ga u svojoj prvoj sezoni u Stuttgart Kickersima i od tada ga uvijek nosim." 

Govorio je Fejzić i o svojim fudbalskim počecima. 

"Kao i kod većine dječaka, sve je počelo sa prijateljima na nogometnom terenu. Budući da sam bio najviši, uvijek sam morao ići na gol." 

Profesionalni fudbal nije ono o čemu je maštao oduvijek.

"Ne, zapravo sam u mladosti maštao da postanem policajac. S vremenom me je zapazio trener Stuttgart Kickersa i pozvao me da dođem na trening, tako da sam do dana današnjeg ostao u fudbalu."

I nakon karijere želi ostati u fudbalu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Želim ostati u fudbalu. Planiram postati trener golmana i biti od pomoći onima koji budu išli mojim putem", istakao je Fejzić. 

Fejzić je ove sezone branio na svim prvenstvenim utakmicama za svoj Eintracht Braunschweig i statistički je među najboljim golmanima u "Cvajti". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi